Förodla innan sommaren

Att odla är något som många har som sitt stora intresse och att förodla hemma innan sommaren är något som kanske bör göras för att vissa växter ska kunna hinna blomma ut, bära frukt eller vad den nu gör. Det hela är inte allt för krångligt utan det kan räcka med att sätta ett frö i jorden och vattna.

Det första man bör göra är att köpa fröer, hos Simbadusa hittar du massor av olika fröer som du kan beställa online. Vad som kan vara bra att vara förberedd på är den plats det kommer att ta när fröerna slår rot och börja växa. Börjar det bli dåligt med plats på fönsterbrädan så flytta in krukorna längre in i rummet.

Tänk dock på att det kan behövas extra belysning för att plantorna ska få tillräckligt med ljus. Det finns också möjlighet att använda sig av vanliga lagerhyllor som finns att köpa och montera in växtbelysning för varje hyllplan. Då kan du ställa dessa i princip var det passar i din bostad.

Vattna och ta hand om fina plantor tills det är dags att plantera ut dessa i din trädgård. Genom att förodla hemma inomhus innan säsongen startar så får du en uppväxt trädgård tidigt på sommaren. Plantera dock inte ut dina växter allt för tidigt då det kan förekomma nattfrost även fast det känns varmt om dagarna.